Potvrđeno: Ubio se napadač iz Praga

Srna
Foto: Tanjug/AP

PRAG- Češka policija saopštila je da je u jučerašnjoj pucnjavi u Pragu ubijeno 15 osoba, uključujući napadača koji izvršio samoubistvo kada se suočio sa pripadnicima snaga reda.

U napadu koji se dogodio juče u 15.19 časova, ranjeno je ukupno 25 lica.

Direktor praške policije Martin Vondrašek rekao je da su identifikovane sve žrtve i da su njihove porodice obaviještene.

On je zahvalio psiholozima i neprofitnim organizacijama koje pomažu u pružanju podrške porodicama žrtava, službenicima i drugim pogođenim osobama.

Napad u centru Praga: Više mrtvih i desetine ranjenih u zgradi univerziteta

Vondrašek je branio postupke policije odgovarajući na kritike o brzini kojom su policajci koristili svoje oružje.

"Trebalo bi da shvatite da je to bila aktivna situacija", rekao je on i dodao da je bilo mnogo ljudi koji su gledali kako se situacija odvija, te da su policajci znali da mogu da nanesu veću štetu prebrzom upotrebom oružja.

Češki ministar: Pucnjava u Pragu sumanuti čin koji Češka nikad nije doživjela

Vlasti su objasnile da su se studenti zabarikadirali u prostorijama zgrade univerziteta, a policija je išla sprat po sprat da ih izvuče.

U nekim slučajevima policija je morala da upotrijebi silu da prođe i izvuče studente, prenio je Bi-Bi-Si.

Predstavnik praškog odjeljenja za ubistva rekao je da su najbolji kriminalistički istražioci angažovani na rasvjetljavanju veze između napada na univerzitetu sa prethodnim ubistvima čovjeka i bebe u jednoj šumi. Napadač sa univerziteta je osumnjičeni i u tom slučaju.

U subotu dan žalosti u Češkoj zbog masakra na univerzitetu

Zvaničnik gradske službe hitne pomoći rekao je da su sve ranjene osobe kojima su bile potrebne operacije sada u stabilnom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana