Potpredsjednik fudbalskog saveza Njemačke izvinio se što je ismijavao Zelenskog

Tanjug
Potpredsjednik fudbalskog saveza Njemačke izvinio se što je ismijavao Zelenskog

BERLIN - Potpredsjednik Njemačkog fudbalskog saveza (DFB) Herman Vinkler izvinio se zbog objave na društvenim mrežama kojom se ismijeva posjeta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Berlinu.

Vinkler, koji je u međuvremenu izbrisao svoju objavu, izvinio se.

-Post je nastao u veoma emotivnoj situaciji za mene na spomeniku u Treptauer parku. Ne bih to ponovo napisao na takav način. Izvinjavam se zbog toga i zbog neprijatnosti koju je objava izazvala - napisao je Vinkler na Fejsbuku.

Zelenski je u nedjelju razgovarao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, pri čemu su mnogi dijelovi centra Berlina zatvoreni iz bezbjednosnih razloga tokom njegove posete.

Vinkler, koji je na čelu Fudbalskog saveza Saksonije na istoku zemlje, požalio se na zatvaranje puteva i druga bezbjednosna ograničenja, rekavši da „barem sovjetski spomenik u Treptauer parku za sada još uvijek stoji”.

On je rekao da je grad zatvoren zbog posete “bivšeg ukrajinskog glumca”, prenosi Gardijan.

Memorijal Treptauer park je spomenik palim sovjetskim vojnicima u Njemačkoj tokom Drugog svjetskog rata, a Vinkler je odrastao u Istočnoj Njemačkoj, navodi britanski list.

DFB je saopštio da su njegovi komentari neprihvatljivi i da će to pitanje biti pokrenuto na sastanku šefova regionalnih asocijacija nakon diskusije koju je predsjednik DFB-a Bernd Nojendorf imao sa Vinklerom.

-U ovoj diskusiji Nojendorf je vrlo jasno stavio do znanja da su Vinklerovi komentari u vezi sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim primljeni kao nepodnošljivi i uvredljivi -, navodi se u saopštenju DFB-a i dodaje da je Vinklerov pristup nekompatibilan sa osnovnim principima Njemačkog fudbalskog saveza, koji će to pitanje pokrenuti na sastanku sljedeće srijede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana