Postupak protiv nadbiskupa Kenterberijskog zbog neplaćene kazne

Srna
Postupak protiv nadbiskupa Kenterberijskog zbog neplaćene kazne

LONDON- Britanski sud pokrenuo je postupak protiv nadbiskupa kenterberijskog Džastina Velbija zbog neplaćene kazne za prekoračenje brzine tokom vožnje.

Portparol zvanične rezidencije nadbiskupa kenterberijskog rekao je da je Velbi napravio prekršaj 2. oktobra i da je tri puta pokušao da plati kaznu od 300 funti /345 evra/ kako bi izbjegao sudski postupak.

"Nadbiskup ima sve papire da dokaže da je pokušao da plati. Čini se problem pravi administrativna greška. On nije obaviješten da je slučaj došao na sud", rekao je portparol za AFP. Velbi /67/ je nakon neplaćene kazne dobio tri kaznena boda na vozačkoj dozvoli.

Prema britanskom Zakonu, ukoliko vozač dobije 12 ili više kaznenih bodova u roku od tri godine, može da mu se zabrani da vozi. List "Ivning standard" objavio je da je nadbiskupov "golf" uhvatila je kamera na putu pored Temze, dok se kretao ka zvaničnoj rezidenciji.

U izvještaju se navodi da je nadbiskup vozio brzinom od 40 kilometara na čas, što je za 10 kilometara na čas iznad ograničenja na tom dijelu puta i da sada mora da plati kaznu od ukupno 585 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana