Posljednji ispraćaj Berluskonija: Kovčeg sa tijelom bivšeg premijera stigao u Milansku katedralu

GS
Posljednji ispraćaj Berluskonija: Kovčeg sa tijelom bivšeg premijera stigao u Milansku katedralu

Kovčeg sa tijelom bivšeg premijera Italije Silvija Berluskonija (Berlusconi) koji je preminuo prije dva dana, stigao je ispred Milanske katedrale gdje se okupio veliki broj njegovih poštovalaca, prijatelja, rodbine i zvaničnika.

Blokiran saobraćaj

Okupljeni su kola u kojem se nalazi tijelo dočekali uz aplauz, prenosi ANSA. Prema pisanju italijanske agencije, kovčeg je stigao pola sata nakon što je iznijet iz vile bivšeg italijanskog premijera u Arkoru. 

Na trasi dužine oko 30 kilometara, saobraćaj je bio blokiran. Tijelo bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija bit će kremirano, a njegov pepeo će biti položen u porodičnom mauzoleju koji se nalazi u okviru vile u italijanskom gradu Arkore, prenosi Reuters, pozivajući se na izvor blizak porodici.

Na državnoj sahrani bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, u centru Milana, očekuje se oko 20.000 ljudi. U Italiji je danas Dan nacionalne žalosti.

U katedrali će biti 2.000 ljudi
Tokom sahrane, u Milanskoj katedrali bit će oko 2.000 ljudi, uključujući sadašnje i bivše državne i partijske lidere, objavio je "Politiko".

Nakon državne sahrane, kovčeg sa Berluskonijevim tijelom će biti vraćen u Vilu San Martino, u blizini Milana, a tijelo će biti kremirano u krematorijumu "Valencijano Panta Rej", navodi agencija.

Berluskoni je mauzolej prvobitno sagradio za sebe, članove svoje porodice i prijatelje, ali tek je naknadno saznao da je zakonom dozvoljeno da tijela budu sahranjena samo na javnim grobljima. Međutim, pepeo može da bude položen u mauzoleju.

Berluskoni je preminuo 12. juna u 9.30 sati u bolnici u Milanu u 87. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana