Poslije intervjua Putina Karlsonu: Ruski novinar Kiseljov traži intervju s Bajdenom

Srna
Poslije intervjua Putina Karlsonu: Ruski novinar Kiseljov traži intervju s Bajdenom

Generalni direktor medijske grupe Rasija sevodnja Dmitrij Kiseljov izjavio je da je poslao zahtjev za intervju sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom, kako bi se nastavio dijalog između dvije zemlje poslije intervjua ruskog predsjednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu.

Kiseljov je na TV Rusija 1 rekao da je poslao zahtjev Bijeloj kući za intervju sa Bajdenom kako bi se nastavio dijalog između zemalja nakon istorijskog intervjua ruskog lidera, prenosi RIA Novosti. 

"Smatramo da naše zemlje nemaju priliku da slušaju i čuju jedna drugu i vjerujemo da je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin dao dostojan primjer pristankom na intervju namijenjen američkom gledaocu", naveo je Kiseljov.

Planirano je da intervju bude preveden na strane jezike i distribuiran na Telegram kanalu RIA Novosti, na sajtu ria.ru i brojnim medijskim platformama i društvenim mrežama medijske grupe kako u Rusiji tako i širom svijeta.

Karlson je boravio u Moskvu u februaru kako bi intervjuisao ruskog lidera, a intervju je objavljen 9. februara. 

Značajan dio dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa SAD, NATO-om i Zapadom. 

Intervju je dobio više od 200 miliona pregleda na društvenoj mreži X. 

Intervju je privukao veliku pažnju u cijelom svijetu, pošto je riječ o prvom Putinom intervjuu jednom zapadnom novinaru poslije početka napada Rusije na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana