Poslanik britanskih konzervativaca uhapšen zbog silovanja i droge

Tanjug
Poslanik britanskih konzervativaca uhapšen zbog silovanja i droge

LONDON - Poslanik britanske konzervativne partije Krispin Blant potvrdio je danas da je uhapšen zbog sumnje za silovanje i posjedovanje droge.

Blant, bivši ministar pravde i bivši predsjednik parlamentarnog odbora za spoljne poslove, naveo je u saopštenju da je uvjeren da će se istraga završiti bez optužbi. 

On je rekao da je ranije prijavio pokušaj iznude u vezi sa istim incidentom i da je razgovarao sa policijom prije nekoliko nedelja. 

„Bio sam dva puta intervjuisan u vezi sa ovim incidentom, prvi put pre tri nedelje kada sam prvobitno prijavio zabrinutost zbog iznude, a drugi put nakon hapšenja. Hapšenje je bilo nepotrebno jer sam i dalje spreman da u potpunosti sarađujem sa istragom za koju sam uvjeren da će se završiti bez optužbi“, naveo je on. 

Blant je suspendovan i od njega je zatraženo da se drži dalje od parlamenta dok se policijska istraga ne završi, prenosi Gardijan. 

Prethodno je policija Sarija saopštila da je muškarac u 60-im godinama uhapšen pod optužbom za silovanje i posjedovanje droge, a zatim pušten uz kauciju. 

„Možemo da potvrdimo da je muškarac uhapšen juče ujutro pod sumnjom za silovanje i posjedovanje kontrolisanih supstanci. Pušten je uz uslovnu policijsku kauciju do dalje istrage”, rekao je portparol policije. 

Ovo je poslednje u nizu hapšenja poslanika u vezi sa navodnim seksualnim zločinima. 

Jedan aktivni poslanik konzervativaca, koji ne može biti imenovan iz pravnih razloga, uhapšen je u maju 2022. pod sumnjom za nepristojan napad, seksualni napad i silovanje, ali nije optužen. 

Dva bivša poslanika torijevaca osuđena su za seksualni napad: Čarli Elfik osuđen je na dvogodišnju zatvorsku kaznu 2020. po tri tačke optužnice za seksualni napad na dve žene, a Imran Ahmad Kan prošle godine je osuđen na 18 meseci zatvora zbog seksualnog napada na 15-godišnjeg dječaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana