Poslanica iz Rumunije obećala da će dovesti sveštenika da "istjera đavole" iz EU parlamenta

GS
Poslanica iz Rumunije obećala da će dovesti sveštenika da "istjera đavole" iz EU parlamenta

BRISEL - Liderka ekstremno desne stranke SOS iz Rumunije Diana Šošoaka imala je zanimljiv istup na jučerašnjem zasjedanju poslanika Evropskog parlamenta, gdje je obećala dovesti sveštenika da zgradu "očisti od đavola."

Šošoaka je prvi put izabrana u Evropski parlament, kada je njena stranka SOS osvojila dva mjesta u ovoj EU instituciji.

U Briselu je nastavila svoje ekscentrično djelovanje, po kojem je postala poznata u Rumuniji. Na samom početku izlaganja je navela da se "ovdje, kao i Rumuniji, okupljaju đavoli", prenosi Kliks.

-Dovešću sveštenika da očisti kancelarije i druga mjesta u parlamentu. To je moje pravo na religiju i pravo na izražavanje religijske slobode - rekla je poslanica.

Šošoaka, koja je prvog dana u Parlamentu nosila tradicionalnu rumunsku narodnu nošnju, dodala je da je unijela smirnu, mirisnu smolu, i "ikonu svete Paraskeve", svetice iz 10. vijeka, u zgradu, i "odmah se promijenio stav svih".

Takođe je ispričala razgovor s predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsola, u kojem tvrdi da je Metsola poblijedila kad ju je vidjela.

-Otišla sam gospođi Metsola. Kad me vidjela, poblijedila je. Zatražila sam sastanak s njom, ona je postajala sve blj i bjelja. Rekla je: „Molim te, napiši mi vrijeme koje želiš, i otvorena sam za razgovor s tobom“ – tvrdi Šošoaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana