Portparol izraelske policije: Postoji mogućnost prisustva više terorista u Karmielu

GS
Portparol izraelske policije: Postoji mogućnost prisustva više terorista u Karmielu

Portparol izraelske policije Eli Levi rekao je da snage bezbednosti nisu odmah isključile mogućnost da postoje dodatne pretnje u tom području.

- Naravno, upoznati smo sa ovakvim vrstama napada i moramo isključiti mogućnost da ima dodatnih terorista u blizini, rekao je on.

Gradonačelnik Karmiela, Moše Koninski, rekao je za Kan emitera: „Nažalost, prvi put doživljavamo ovakav događaj... To je stari tržni centar koji koristi većina ljudi iz ovog područja. Čujem mnogo nagađanja o identitetu [napadača], ali ćemo dozvoliti policiji da završi istragu.“

- Zaista se nadam da to nije stanovnik ovog područja, dodao je - Kao što postoje korovi svuda, tako ih ima i među Jevrejima i među Arapima.

Karmiel je poslednjih godina zabeležio rastući priliv arapskih profesionalaca srednje klase, jedan od nekoliko gradova širom zemlje koji beleže trendove de fakto ukidanja segregacije.

Severni grad je jedna od nekoliko zajednica koje su strateški osnovane od sredine 1960-ih kao deo vladinog pokušaja da proširi jevrejsko prisustvo u Galileji, gde su Arapi činili većinu stanovništva, prenosi Izrael Tajms.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana