Porodice žele novu potragu za avionom nestalim prije devet godina

GS
Porodice žele novu potragu za avionom nestalim prije devet godina

KUALA LUMPUR - Porodice putnika u avionu “Indonezije erlajns MH370”, koji je misteriozno nestao prije devet godina, zatražile su danas od Vlade Indonezije da dozvoli američkom istraživačkom brodu “Oušen infiniti” da krene u novu potragu za avionom.

Sudbina “MH370” postala je jedna od najvećih misterija svjetske avijacije. Avion je nestao na letu iz Kuala Lumpura prema Pekingu 8. marta 2014. godine.

Malezija je 2018. godine angažovala “Oušen infiniti” da traga za avionom u južnom dijelu Indijskog okeana i ponudila nagradu od 70 miliona dolara ako avion bude pronađen, ali nije bilo rezultata.

Malezija, Kina i Australija su prethodno okončale bez uspjeha svoju dvogodišnju potragu za avionom, na koju je potrošeno 135 miliona dolara.

Grupa “Vojs 370”, koja okuplja rodbinu putnika, saopštila je danas da se “Oušen infiniti” nada da će ovog ljeta moći da pokrene novu potragu i apelovala da Vlada Indonezije prihvati bilo kakav prijedlog istraživačke kompanije o novčanoj nadoknadi.

Ministar saobraćaja Entoni Loke obećao je na komemorativnom skupu za putnike i članove posade “MH370” da “knjiga neće biti zatvorena” i da će biti razmotrene nove potrage ukoliko se pojave “nove i pouzdane informacije” o potencijalnoj lokaciji na kojoj se nalazi avion.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana