Popov: Rusija uspješno testirala novi privezani dron koji će koristiti u Ukrajini

GS
Popov: Rusija uspješno testirala novi privezani dron koji će koristiti u Ukrajini

MOSKVA - Vojna komanda Vazdušno-desantnih snaga Rusije testirala je novi privezani dron i dogovorena je proizvodnja 50 takvih bespilotnih letjelica za njihovo naknadno testiranje u zoni specijalnih vojnih operacija u Ukrajini, izjavio je danas zamjenik ruskog ministra odbrane general Pavel Popov.

Popov je, za list „Krasnaja zvezda“, rekao da je u oktobru na poligonu Zapadnog vojnog okruga sproveden vojno tehnički eksperiment radi procjene funkcionalnih sposobnosti novog drona i da je ugovorena proizvodnja 50 bespilotnih letjelica za njihovu operativnu procjenu u zoni specijalnih vojnih operacija u Ukrajini, preneo je TAS S.

Popov je istakao da će dronovi biti proizvedeni i naknadno unaprijeđeni u tehnološkom parku ERA koji je fokusiran na razvoj različitih bespilotnih letjelica. Prema njegovim riječima, u tom tehnološkom parku konstruisano je više od 200 tipova dronova i 90 univerzalnih uređaja za pričvršćivanje municije na bespilotne letjelice, prenosi Tanjug.

- Privezani dronovi su zapravo povezani sa elektranom na zemlji preko kabla, a kabl omogućava letjelici komunikaciju sa komandnim mjestom i zbog toga se takvi dronovi uspješno koriste za misije praćenja - napomenuo je Popov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana