Poplavljene ulice: Stravično nevrijeme pogodilo omiljenu destinaciju Srba! (VIDEO)

GS
Foto: Printskrin

ATINA - Kiša i jako nevrijeme pogodili su Grčku, a posljedice lošeg vremena su se već manifestovale na sjeveru Atike i oblastima srednje Grčke i Samotraki.

Već sada je u velikom broju slučajeva došlo do poplava, dok udari gromova izazvali požare, usljed čega su vatrogasci imali pune ruke posla.

Mreža Nacionalne opservatorije Atine je u roku od dva sata zabilježila preko 400 udara groma.

Kiša slabijeg intenziteta pada i dalje, a ranije su obilne kiše padale u Dionisu, Agios Stefanosu i Spati. Obilna kiša pala je tokom podneva i u Elefsini.

U popodnevnim časovima loše vrijeme je zahvatilo i oblasti Peloponeza.

Komisija za procjenu rizika juče je održala hitan sastanak, a sastao se i koordinator Civilne zaštite, s obzirom na opasne vremenske pojave.

U Agios Stefanosu je pala najveća količina kiše.

Podsjećanja radi, nešto poslije 12 časova na mobilne telefone stanovnika Atike poslata je poruka 112 jer se u narednih nekoliko sati očekivalo pogoršanje vremena.

Od juče je "talas" nevremena zahvatilo Grčku, a glavne karakteristike su kiše, oluje i velika aktivnost gromova. Očekuje se da će intezitet oslabiti u četvrtak kasno uveče.

Posebno dramatično je bilo u Solunu gde je bujična voda ozbiljno ometala saobraćaj, pa čak i nosila sa sobom kontejner za smeće i druge predmete, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana