Ponovo napad dronom na Belgorod, poginuo civil

Srna
Foto: Ilustracija

MOSKVA - Jedan civil je poginuo, a dva su ranjena u napadu dronom na rusku graničnu Belgorodsku oblast, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov.

”Napad dronom je izveden na oblasti Starooškolski i Černjanski. Jedan civil je poginuo, a dvije osobe su ranjene”, napisao je Gladkov na “Telegramu”.

Grad Belgorod jutros je bio meta granatiranja. Nekoliko ljudi je ranjeno, neke privatne kuće i stambene zgrade su oštećene.

Ujutro 23. marta u Belgradu i Belgradskom okrugu bila je puštena sirena za opasnost od raketa. Kao rezultat napada, u Belgradu je oštećena zgrada poslovnog centra „Monblan“, a gorila je i privatna kuća. U jednom od stanova su pukli prozori i probijen je balkon.

Prema nepotvrđenim informacijama, žitelj Belgrada, 63-godišnji Vladimir, je izgubio život. On se nalazio u svom stanu na ulici Šalandina. Takođe, njegova supruga, 55-godišnja Zinaida, je povrijeđena. Pored njih, još dve osobe, muškarac i žena, takođe su povrijeđeni tokom napada. Nalazili su se na ulici Koročanskoj.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštava da je sistem PVO uništio 12 ukrajinskih bezpilotnih letećih aparata nad teritorijama oblasti Brjanske, Belgradske, Voronežske  i Saratovske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana