Poljska podigla avione tokom jutrošnjeg ruskog napada na Ukrajinu

Tanjug
Poljska podigla avione tokom jutrošnjeg ruskog napada na Ukrajinu

VARŠAVA  - Poljska vojska je saopštila da je pokrenula sve neophodne procedure za obezbeđivanje vazdušnog prostora zemlje, nakon što je jutros primijećena, kako navode, intenzivna aktivnost ruske dalekometne avijacije.

Kako je pojašnjeno, to je povezano sa jutrošnjim raketnim udarima po teritoriji Ukrajine, a "Operativna komanda Oružanih snaga Poljske kontinuirano prati situaciju", navodi poljski nedjeljnik "Vprost".

U saopštenju se navodi i upozorenje stanovništvu da su poljski i saveznički avioni aktivirani i da zbog toga može doći do povećanja nivoa buke, posebno u jugoistočnom dijelu zemlje. U noći sa utorka na srijedu širom Ukrajine je objavljena protivraketna uzbuna, a vazduhoplovstvo zemlje je izvijestilo da je prijetnju izazvalo lansiranje krstarećih raketa iz aviona Tu-95MS.

Nešto poslije šest časova po lokalnom vremenu, pojavio se izvještaj da se "raketna manevrisanja u oblasti Lavov približavaju granici sa Poljskom", ali je u narednoj poruci pisalo da je projektil promijenio kurs i da ide ka Lavovu, gradu na zapadu Ukrajine, navodi "Vprost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana