Političaru odsjekli šake i stopala: Mislio da samo ima temperaturu

GS
Političaru odsjekli šake i stopala: Mislio da samo ima temperaturu

LONDON- Britanski član Parlamenta, Krejg Mekinli (57), ostao je bez obje šake i oba stopala nakon jezive infekcije sepsom.

Hrabri političar (57) pokazao je na društvenim mrežama kako su mu ruke i noge izgledale prije amputacije.

Sve je počelo u septembru prošle godine, kada se Krejg osjetio loše. Uradio je test na koronu koji je bio negativan, i utvrdio da mu je šećer nizak, ali nije imao nikakve druge signale za uzbunu. Pošto mu je postajalo sve gore, njegova supruga Kejti, inače farmeceutkinja, pozvala je Hitnu pomoć i političar je prebačen u bolnicu. Krejg je imao visoku temperaturu, ali su mu ruke bile hladne kao led.

Tada je krenula borba za život, iz koje je izašao tek mjesecima kasnije, ali bez šaka i stopala.

Mekinliju je postavljena dijagnoza sepse, i ljekari su se borili da ga spasu od jake infekcije. U novembru 2023. pao je u komu iz koje se probudio tek 16 dana kasnije, ali su mu šake i stopala bili potpuno pocrnili.

U objavi na društvenim mrežama, političar je ispričao da mu je sepsa "ubila ruke i noge".

"Bilo je očigledno da ne mogu da ih zadržim, iako su me dobro služili 57 godina. Ruke su bile stisnute u pesnice, osjećao sam samo par prstiju na nogama, i ljekari su možda mogli da mi spasu dio stopala ali su mi rekli da ću lakše nositi proteze i hodati ako isjeku sve", ispričao je on.

Mekinli sada u šali kaže da se raduje tome što će zbog proteza biti "malo viši nego ranije", i poručuje svima da želi da ga zovu "bionički član Parlamenta", piše Mondo.

Političar je objavio i fotografije i video potpuno crne, neupotrebljive šake i stopala. Upozoravamo vas da je fotografija uznemirujuća!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana