Ubijen napadač koji je iza sebe ostavio masakr u Pragu!

N. T.
Foto: Novinky.cz

PRAG - Češka policija saopštila je danas da se na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta na Trgu Jana Plaha u Pragu dogodila pucnjava u kojoj ima mrtvih i na desetine ranjenih, kao i da je napadač ubijen.

Cijela zgrada u kojoj se desio masakr je evakuisana i ima na desetine ranjenih, navela je policija u poslednjoj objavi na platformi Iks.  

Prema nezvaničnim informacijama u pucnjavi je poginulo 11 osoba, prenosi češki mediji. Devet osoba je teže povrijeđeno, ostali lakše. Ukupno je povrijeđeno  oko 30 osoba.

Po dostupnim fotografijama, hodnikom fakulteta hodao je muškarac sa dugim vatrenim oružjem, dok druge slike prikazuju ljude koji istrčavaju iz zgrade sa podignutim rukama, piše češki iDNES.cz.

Pozivamo građane da se ne zadržavaju u neposrednoj blizini i da ne izlaze iz kuće. Intervencija policije i dalje traje", dodali su policijski službenici.

Na mjesto zločina zaputio se i češki ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan.

Policija u Pragu eliminisala je strelca. 

„Trenutno se evakuiše cijela zgrada i ima nekoliko mrtvih i desetine ranjenih." Pucnjava je zabilježena na Fakultetu umjetnosti na Trgu Jan Palah u centru Praga.

Poslednja informacija iz praške policije je da tragaju za još jednom osobom za koju se pretpostavlja da je umješana u pucnjavu.

Napadač je otvorio vatru na trgu koji nosi ime po Janu Palahu.

Očevici tvrde da je pucnjava dugo trajala. Masovna pucnjava se dogodila na Fakultetu umjetnosti Karlovog univerziteta na Trgu Jana Palaha.

Karlov univerzitet se nalazi u starom dijelu Praga oko 500 metara od čuvenog Karlovog mosta.

Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda je rekao da je napadač poginuo pošto je pao sa zgrade fakulteta. Policija se još nije zvanično izjasnila o načinu na koji je napadač poginuo, ali lokalni mediji javljaju da je prije pada pucao sebi u glavu.

Cio Trg Jana Palaha, Karlov most, kao i okolne ulice su zatvoreni.

Iza Fakulteta su okupljena vozila Hitne pomoći, desetine policajaca i vatrogasaca. Bolničari dovoze ranjenike na nosilima iza zgrade. 

Prva vozila Hitne pomoći napustila su lice mjesta sa povređenima. 

„Trebaju mi još dve ekipe", poziva jedan od spasilaca kolima Hitne pomoći koja još pristižu ispred zgrade Rudolfinuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana