Policija Laosa zaplijenila 12 miliona tableta metamfetamina

GS
Policija Laosa zaplijenila 12 miliona tableta metamfetamina

VIJENTIJAN - Policija u provinciji Ksajaburi u Laosu uhapsila je šest državljana Laosa zbog umješanosti u transport 12 miliona tableta metamfetamina, a zaplijenjen je i pištolj sa 15 metaka.

Osumnjičeni su u početku tvrdili da im je nepoznati Tajlanđanin platio da metamfetamin sakriven u njihovim kamionima prevezu u Vijentijan, prenosi Rojters.

Nedavno je policija Vijentiana otkrila preko pet miliona tableta amfetamina u terenskom vozilu koje se prevrnulo u centru grada, a zapljena i hapšenje u provinciji Ksajaburi je posljednja u nizu sličnih akcija.

Laos se trenutno suočava sa velikim problemom narkomanije i trgovine narkoticima i prijetnjom daljeg širenja narko biznisa po gradovima, ruralnim i udaljenim područjima.

Droga je postala jedan od glavnih društvenih problema i glavni uzrok nasilja, zločina i drugih nezakonitih, kriminalnih radnji, upozorio je premijer Laosa Soneksaj Sifandone.

Prema njegovim riječima u prvoj polovini ove godine, razotkrivena se 1.734 slučaja trgovine drogom širom zemlje, uhapšeno 2.635 osumnjičenih i zaplenjeno više od 30 miliona tableta droge, 179,49 kilograma heroina, 125,33 kilograma opijuma i drugih narkotika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana