Policajac ukrao 180 kilograma sira pa ostao bez posla

Tanjug
Foto: Ilustracija

MAJNC - Jedan njemački policajac je nakon saobraćajne nesreće ukrao iz kontejnera prevrnutog kamiona oko 180 kilograma sira čedar i zbog toga je ostao bez posla.

Viši upravni sud u njemačkoj pokrajini Porajnje-Falačka odbio je žalbu policajca, što znači da prvostepena presuda ostaje na snazi, prenosi Špigl.

U sudskoj presudi se navodi da je osuđeni policajac bio pripadnik saobraćajne policije koji je dobio zadatak da osigura mjesto nesreće.

On se policijskim vozilom dovezao do oštećenog kamionskog kontejnera, a tamo je zatražio od radnika firme za raščišćavanje puta nakon udesa da mu preda nekoliko paketa sira.

“Ukrao je ukupno devet paketa sira, od kojih je svaki bio težak 20 kilograma, vrednosti oko 554 evra. Okrivljeni je neke od paketa doneo u policijsku stanicu, a može se pretpostaviti da je nekoliko zadržao za sebe, za svoje prijatelje i rodbinu”, navodi se u sudskom saopštenju.

Policajac je u žalbi naveo da sir iz kamiona skoro ne vrijedi ništa i da je “želio da ga spasi od uništenja”, ali sud je zauzeo stav da je muškarac počinio krivično djelo krađe dok je bio na dužnosti.

“Takvim ponašanjem okrivljeni je nanio veliku štetu ugledu njemačke policije”, ocijenio je sud i dodao da nije bitna vrijednost sira s obzirom da je dužnost policajca da spriječi krađu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana