Pokretne stepenice dječaku otkinule prste

GS
Foto: Ilustracija

Četvorogodišnjem dječaku otkinuli su prsti na nogama kada je njegova čizma ostala zarobljena u pokretnim stepenicama nakon što je gledao novogodišnju paradu.

Cipela mališana se zaglavila između stepenice i bočne strane pokretnih stepenica na stanici London Bridž oko 19 časova.

Njegova uspaničena mama se borila da pronađe kočnicu za slučaj nužde, a njegov tata je na kraju izvukao dječaka iz njegove iscijepane čizme. Ali mali prst na nozi četvorogodišnjaka i dio njegovog četvrtog prsta na nozi su otkinuti kada je izvučen.

Ljekar u prolazu pohitao je da pomogne povrijeđenom dječaku, dok je tehničar izvadio odsječene nožne prste sa pokretnih stepenica i stavio ih na led. Ali ljekari nisu uspjeli da ponovo pričvrste nožne prste u obližnjoj bolnici Sent Tomas.

Porodica, iz Sitingborna u Kentu, provela je dan obilazeći znamenitosti, gledajući novogodišnju paradu i jedući picu.

Oni sada poduzimaju pravni postupak protiv željezničke kompanije – i apeluju da se jave svjedoci. Dječakov tata je za Ivning Standard rekao:

– Divan porodični dan završio se apsolutnom katastrofom za nas. Uvjeren sam da naš mali dječak nije radio ništa što nije trebalo na pokretnim stepenicama.

– Bili smo odmah pored njega, i bilo je tako zastrašujuće iskustvo vidjeti ga odjednom tako zarobljenog. Naš mali dječak je zaista patio i sada se potpuno plaši da se približi bilo kakvim pokretnim stepenicama ili liftovima.

Željeznička kompanije Netvork Rejl je navodno negirala odgovornost za užasnu nesreću na Novu godinu, prenosi britanski San.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana