Pokrenuta istraga protiv zbog predsjednika FS Španije zbog poljupca u ženskom finalu

Tanjug
Pokrenuta istraga protiv zbog predsjednika FS Španije zbog poljupca u ženskom finalu

MADRID - Španski tužioci pokrenuli su istragu protiv predsjednika Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Luisa Rubijalesa nakon što je poljubio u usta članicu španske fudbalske reprezentacije Dženifer Ermoso 20. avgusta kada je Španija osvojila Svjetsko prvenstvo za žene.

Tužilaštvo razmatra da li ovaj incident ima elemente seksualnog napada, prenosi Bi-Bi-Si.

-Dogovorili smo se da kontaktiramo sa Dženifer Ermoso kako bismo je obavijestili o njenim pravima kao žrtve navodnog zločina seksualne agresije u narednih 15 dana - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Ovakva odluka dolazi uoči vanrednog i hitnog sastanka koji je sazvao RFEF nakon što je tokom vikenda Rubijalesa privremeno suspendovala FIFA, svjetsko upravno tijelo fudbala.

Si-En-En prenosi da se u međuvremenu Rubijalesova majka zatvorila u crkvu i štrajkovala glađu u znak protesta protiv “nehumanog, krvoločnog lova” na njenog 46-godišnjeg sina.

Anheles Behar je rekla da će ostati u crkvi u španskom gradu Motril, blizu Granade, “neograničeno, dan i noć” dok pravda prema njenom sinu ne bude zadovoljena.

Rubijales je rekao da je pogriješio, ali je i poljubac nazvao sporazumnim, dok je Ermoso to demantovala, rekavši da mu nije dala dozvolu da je poljubi i da se oseća povrijeđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana