Podignuta optužnica protiv 17-godišnjaka za ubistva djece

Tanjug
Podignuta optužnica protiv 17-godišnjaka za ubistva djece

LONDON - Britanske vlasti podigle su optužnicu protiv 17-godišnjeg mladića koji je u ponedjeljak u plesnoj školi u Sautportu ubio troje djece, a ranio 13 osoba, uključujući 11 djece, u napadu nožem.

Više od 100 ljudi je uhapšeno u Londonu tokom protesta zbog tog napada. Na protestu se juče okupilo hiljade ljudi, među kojima je bilo dosta pristalica desničara, u blizini premijerove rezidencije u Daunning stritu, uzvikujući "Spasite našu djecu", "Želimo nazad svoju zemlju" i "Zaustavite brodove", aludirajući na problem s tražiocima azila.

Istovremeno, u Mančesteru je u srijedu uveče došlo do nereda zbog dezinformacija o osumnjičenom na internetu, a dvije osobe su uhapšene, prenosi Gardijan.

Nekoliko sati prije toga, policija je saopštila da je protiv mladića, koji kao maloljetno lice ne može da bude imenovan, podignuta optužnica za tri ubistva, po 10 tačaka za pokušaj ubistva i po jednoj tački za posjedovanje ofanzivnog oružja.

Kako se navodi, mladić, uhapšen u ponedjeljak, rođen je u Kardifu, a odrastao u mjestu Benks u Lankaširu.

Tri djevojčice mlađe od 10 godina su ubijene u napadu, a petoro djece se nalazi u kritičnom stanju.

Dvije odrasle osobe koje su pokušale da zaštite djecu su takođe u teškom stanju.

Policija je istakla da nastavlja da sarađuje sa antiterorističkim jedinicama u nastavku istrage.

Dvojica muškaraca, starosti 18 i 25 godina, uhapšeni su u Mančesteru nakon što su policijske službenike gađali flašama i ciglama, a odvojena grupa mladića je napala vozača autobusa tokom protesta zbog ubistva djece u Sautportu.

Policija smatra da su neredi izbili zbog dezinformacija koje na internetu šire krajnji desničari, a saopšteno je da je usled pravovremene intervencije snaga bezbjednosti spriječena veća šteta i ozbiljne povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana