Pobuna sportskih komentatora na BBC zbog Gerija Linekera

Srna
Pobuna sportskih komentatora na BBC zbog Gerija Linekera

LONDON - Nekoliko komentatora sportske redakcije BBC povukli su se iz svojih emisija koje su na programu tokom vikenda da bi podržali kolegu Gerija Linekera, kojeg je rukovodstvo medijske kuće sklonilo iz njegove emisije nakon što je na "Tviteru" kritikovao Vladinu politiku prema migrantima.

Linekera su podržali bivši fudbalski reprezentativci Engleske Ian Rajt i Alan Širer, koji su rekli da će iz solidarnosti bojkotovati svoje emisije.

Sportski komentator Aleks Skot jutros je saopštila da "osjeća da nije uredu da nastupi u emisiji danas", a povlačenje iz svih emisija na BBC najavila je i Keli Somers, kao i komentator Gali Mari, bivši fudbaler "Brajtona".

On je rekao da se nada da će normalan program biti nastavljen sljedeće sedmice, prenijela je agencija PA.

Lineker (62) se našao u sporu sa BBC nakon što je uporedio izraze koje koristi Vlada o svojoj politici prema azilantima sa Njemačkom iz tridesetih godina prošlog vijeka.

Britanski medijski servis potom je saopštio da je odlučeno da Lineker napravi pauzu u svom komentatorskom poslu "dok se ne usaglasi jasan stav" o upotrebi društvenih mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana