Petogodišnja djevojčica spasila život bratu, roditelji poginuli u nesreći

GS
Sa mjesta nesreće
Foto: CNN | Sa mjesta nesreće

PERT - Petogodišnja djevojčica je spasila život svom mlađem bratu nakon što su njihovi roditelji poginuli u saobraćajnoj nesreći, ostavljajući troje male djece zarobljenima u olupini više od dva dana u zabačenom dijelu ruralne Zapadne Australije, saopštio je Nine News, podružnica CNN-a.

Policija Zapadne Australije je saopštila kako je porodični automobil Land Rover pronađen juče u Kondininu, oko 280 kilometara istočno od grada Perta.

Roditelji Sindi Bredok (25) i Džejk Dej (28) proglašeni su mrtvima na mjestu događaja, dok je njihovo troje djece preživjelo nesreću, prenosi "Dnevni avaz".

Nisu došli na proslavu

Međutim, djeca su ostala zarobljena u vozilu sa svojim mrtvim roditeljima na visokim temperaturama dok ih nije otkrio zabrinuti član porodice. Nestanak peteročlane porodice, uključujući djevojčicu i njena dva brata, u dobi od jedne i dvije godine, prijavljen je dan ranije jer nisu stigli na proslavu Božića.

Rođak Majkl Rid je potvrdio da je djevojčica spasila život svom najmlađem bratu oslobodivši ga iz dječije sjedalice.

Otkopčala ga iz sjedalice

- Da nije bilo 5-godišnjakinje koja je otkopčala kopču autosjedalice jednogodišnjaka, on danas ne bi bio s nama. Djevojčica vjerojatno neće biti svjesna toga još nekoliko godina - izjavio je Rid.

Rid je kazao da su djeca bila izložena još većim mukama zbog visoke temperature.

- Bili su zaglavljeni u autu 55 sati na vrućini od 30 Celzijusovih stepeni. Niko ne zna kroz što su prošli - dodao je.

Iz policije su potvrdili da su djeca prevezena u bolnicu s teškom dehidracijom. Njihove povrede nisu opasne po život i očekuje se da će biti otpuštena iz bolnice sljedećih dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana