Peskov: Trenutno ne postoje preduslovi za mirne pregovore

Tanjug
Peskov: Trenutno ne postoje preduslovi za mirne pregovore

MOSKVA - Trenutno ne postoje preduslovi za mirne pregovore o Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

-U ovom trenutku je više nego očigledno da ne postoje preduslovi za takve pregovore - rekao je Peskov na brifingu, komentarišući mogućnost pregovora o mirnom rješenju ukrajinskog sukoba.

Prema njegovim riječima, napadi Kijeva, poput invazije na Kursku oblast, eskaliraju tenzije do krajnjih granica.

Komentarišući izjavu predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da priprema "plan za pobjedu nad Rusijom", Peskov je naglasio da je Rusija svjesna "suštine kijevskog režima" i da će ostvariti svoje ciljeve.

-Ovo nije prvi put da čujemo ovakve izjave od predstavnika kijevskog režima, svjesni smo suštine ovog režima, nastavljamo našu specijalnu vojnu operaciju i ostvarićemo sve naše ciljeve - rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Peskov se saglasio sa izjavom kandidata za predsjednika SAD Donalda Trampa o prijetnji trećeg svjetskog rata poslije napada Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti, napominjući da "postoji razlog za zabrinutost".

On je naveo i da indijski premijer Narendra Modi u telefonskom razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nije predložio plan za mirno rješavanje situacije u Ukrajini uz učešće Indije i ukazao na privrženost Indije mirnom rješenju ukrajinskog sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana