Peskov: Teroristički napad u Brjanskoj oblasti biće pažljivo istražen

Tanjug
Peskov: Teroristički napad u Brjanskoj oblasti biće pažljivo istražen

MOSKVA/KIJEV- Teroristički napad u ruskoj Brjanskoj oblasti biće pažljivo istražen i biće preduzete sve neophodne preventivne mjere da se takvi incidenti spreče u budućnosti, izjavio je danas Dmitrij Peskov, portparol predsjednika Rusije Vladimira Putina.

"Jučerašnji teroristički napad će svakako biti detaljno istražen, a mi ćemo preduzeti neophodne mjere da spriječimo takve incidente u budućnosti", rekao je Peskov na brifingu za novinare, prenosi TAS S.

Mihail Podoljak, savjetnik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, ponovo je demantovao da je Ukrajina izvršila bilo kakve napade na ruskoj teritoriji, prenio je britanski list "Gardijan".

"Eksplozije na kritičnim objektima; neidentifikovani dronovi koji napadaju regione Ruske Federacije; sukobi bandi; napadi na naseljena mesta - sve su to direktne posljedice gubitka kontrole unutar Ruske Federacije i posljedice rata; Ukrajina nije umiješana u unutrašnje sukobe u Ruskoj Federaciji", rekao je Podoljak.

Rusija je juče optužila ukrajinske snage za upad unutar njenih granica koji je Kremlj opisao kao terorizam, a ranije ove nedjelje odbacila je Podoljakovo poricanje da je Ukrajina lansirala bespilotne letelice na ciljeve unutar Rusije, naveo je list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana