Peskov: Putin nikada ne vrijeđa druge političare

Srna
Peskov: Putin nikada ne vrijeđa druge političare

MOSKVA- Predsjednik Rusije Vladimir Putin sebi nikada ne dozvoljava da se spusti na nivo ličnih uvreda, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je odgovorio na pitanje novinara u vezi sa šansama za oštar odgovor predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu koji je Putina nazvao "doktatorom".

"Znate da se naš predsjednik nikada ne spušta na nivo ličnih uvreda kada se radi o njegovim kolegama. On sigurno ima svoje mišljenje o tom stilu retorike. Ali, ponavljam, predsjednik se nikada nije spuštao na taj nivo niti će to učiniti", naglasio je Peskov.

Prema njegovim riječima, najvažnije je to što Putin ima podršku većine Rusa, kao što je to potvrđeno više puta na predsjedničkim izborima, javio je TASS.

"Predsjednik Bajden u cijeloj svojoj političkoj karijeri nije imao isti nivo podrške kao predsjednik Putin. To je nešto čemu bi on, vjerovatno, trebalo da stremi", naveo je Peskov.

Peskov je istakao da je Bajden suočen sa "veoma teškim izborima" u SAD.

"Shvatamo da SAD sada aktivno sklanjaju nepoželjnu konkurenciju sa izbornog polja, ali mi imamo svoje zabrinutosti sa kojima ćemo da se pozabavimo", dodao je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana