Peskov: Prerano je razgovarati o Putinovoj kandidaturi za predsjednika 2024.

Tanjug
Peskov: Prerano je razgovarati o Putinovoj kandidaturi za predsjednika 2024.

MOSKVA- Ruski predsjednik Vladimir Putin još nije saopštio da li će se kandidovati za predsjednika 2024. godine, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

-Za sada nismo raspoloženi za izbornu kampanju - Putin ima mnogo posla. Nismo čuli nikakve najave od njega da li će se kandidovati za predsjednika ili neće. Dakle, još je malo prerano. Samo treba da budemo strpljivi - rekao je „Peskov“ za list Izvestija, odgovarajući na pitanje da li je Putin već odlučio da se kandiduje za reizbor.

Pres-sekretar predsjednika Rusije je takođe primijetio da je u kontekstu ruske  operacije u Ukrajini bilo prijedloga da se odlože predstojeći septembarski regionalni i lokalni izbori u zemlji i predsjednički izbori 2024. godine.

-Ali, čuli smo da je predsjednik poručio u Saveznoj skupštini da ovi i drugi izbori treba da budu održani, da je to sastavni dio razvoja našeg društva i političkog sistema - naglasio je Peskov.

Prema pisanju ruskog lista, Putin je u julu prošle godine istakao da bi sama činjenica da ima pravo da bude izabran za novi mandat stabilizovala situaciju u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana