Peskov: Poljska prilično agresivna zemlja, Minsk i Moskva u pripravnosti

Tanjug
Peskov: Poljska prilično agresivna zemlja, Minsk i Moskva u pripravnosti

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocijenio je danas da je Poljska “prilično agresivna” zemlja koja se miješa u tuđe unutrašnje poslove, dodajući da za Bjelorusiju to nije “najkomforniji” susjed i da su Minsk i Moskva u pripravnosti.

-Susjedstvo sa Poljskom nije najkomfornije za naše bjeloruske prijatelje: zemlja je prilično agresivna, ne preza od subverzivnih aktivnosti, miješanja u unutrašnje stvari, ali u ovom slučaju naši bjeloruski prijatelji i saveznici i mi smo u pripravnosti u svjetlu tih potencijalnih prijetnji koje bi mogle doći iz Poljske- rekao je Peskov, prenosi agencija RIA Novosti. Dodao je da Moskva predviđa da će se trvenja između Kijeva i Varšave pojačavati, kao i sa drugim zemljama EU, a da Rusija nastavlja “specijalnu operaciju” kako bi postigla ciljeve koje je postavila.

Peskov je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li najnoviji razvoj događaja u odnosima Varšave i Kijeva pokreću pitanja sa bezbjednosne tačke gledišta.

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki prethodno je izjavio je da je Poljska prestala da isporučuje oružje Ukrajini, dok je pres-sekretar poljske vlade Pjotr Miler kasnije rekao da Poljska Kijevu isporučuje oružje samo u skladu sa ranije postignutim dogovorima, navodi RIA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana