Peskov: Nove regulative nemaju nikakve veze sa mobilizacijom

Srna
Peskov: Nove regulative nemaju nikakve veze sa mobilizacijom

MOSKVA - Nacrt zakona o jedinstvenom registru osoba pogodnih za služenje vojnog roka nije povezan sa mobilizacijoim, već sa vojnom registracijom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"I dalje ima mnogo pitanja, poput elektronske pošte, kako će to izgledati i na osnovu čega.

Govori se o javnoj službi, ali to nije obavezno. Ovaj rad je apsolutno neophodan jer je potrebno poboljšati i modernizovati vojni računovodstveni sistem", naglasio je Peskov.

On je podsjetio da je bilo razgovora o digitalizaciji ovog sektora nakon što su se pojavili problemi u ranoj fazi specijalne vojne operacije.

Nešto ranije su objavljeni amandmani, prema kojima, ruski državljani koji su dobili poziv za regrutaciju ne smiju da napuste Rusiju dok se ne pojave u vojnom registru i kancelariji za mobilizaciju.

Predsjednik Komiteta za odbranu ruske u Državnoj dumi Andrej Kartapolov izjavio je da se obavještenje o regrutaciji smatra primljenim od momenta kada je postavljeno na ličnom profilu osobe pogodne za vojnu službu. U dokumentima se dodaje da regrutacija građana pogodnih za službu u rezervnim oružanim snagama može biti izvršena i bez ličnog prisustva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana