Peskov: Moskva protiv rušenja osnova Dejtona i interesa Srba

Srna
Peskov: Moskva protiv rušenja osnova Dejtona i interesa Srba

VLADIVOSTOK- Moskva se protivi pokušajima rušenja osnova Dejtonskog sporazuma i interesa Srba, istakao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i naglasio kako je teško srpskom narodu u Republici Srpskoj.

- Moskva i Beograd imaju isti pogled na pokušaje gaženja temelja koje je postavio Dejton. Situacija se sada zaista pogoršava, a Srbima je veoma teško. Teško je Srbima u Srbiji, a teško je i Srbima u Republici Srpskoj - rekao je Peskov za Tas.

On je dodao da Rusija u potpunosti podržava svoje srpske prijatelje.

Na pitanje šta Rusija realno može pomoći Srbima, ukazujući na zahvalnost potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina tokom nedavnog susreta sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom za podršku teritorijalnom integritetu Srbije, Peskov je odgovorio da su mogućnosti Moskve veoma, veoma ograničene.

- Ali, barem je pozicija Rusije jasno izražena, uključujući i međunarodnu arenu, i ovo je prilično efikasna poluga podrške - dodao je Peskov.

Peskov je odgovorio da Putin nije prenio Vulinu nikakve podatke o navodima o nemirima i državnom udaru koji se sprema uz učešće Zapada, a na pitanje da li Rusija uopšte ima novih podataka, portparol Kremlja je odgovorio da se i dalje održavaju redovni kontakti na različitim nivoima, uključujući i veoma, veoma osjetljiva područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana