Peskov : Moskva nije primila zahtjev Kijeva za prenošenje tijela stradalih zarobljenika

GS/Agencije
Peskov : Moskva nije primila zahtjev Kijeva za prenošenje tijela stradalih zarobljenika

MOSKVA, KIJEV - Rat u Ukrajini ušao je u 709. dan.Rusija je tokom noći izvela novi masovni napad bespilotnim letjelicama na južne i centralne regione Ukrajine.Vlasti u Kijevu spremne su da počine bilo kakav zločin radi ostvarenja sebičnih ciljeva i ne zaziru od istrebljenja sopstvenih građana, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Šojgu: Kijev spreman za bilo kakav zločin radi ostvarenja sebičnih ciljeva

Vlasti u Kijevu spremne su da počine bilo kakav zločin radi ostvarenja sebičnih ciljeva i ne zaziru od istrebljenja sopstvenih građana, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Kijevske vlasti ne zaziru od istrebljenja sopstvenih građana. Tako je prošle sedmice sa ukrajinske teritorije napadnut i oboren ruski transportni avion sa ukrajinskim vojnicima koji su trebali da budu razmijenjeni. To pokazuje sramnu prirodu postupaka Kijeva, koji je spreman da izvrši bilo kakav zločin kako bi ispunio sebične ciljeve - rekao je Šojgu na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije.

On je dodao da ruske borbene grupe nastavljaju da vrše misije koje je odredio glavnokomandujući Oružanih snaga, javio je TASS.

Francuska potvrdila smrt dvojice njenih humanitarnih radnika u Ukrajini

Francuski ministar spoljnih poslova Stefan Sežorne potvrdio je danas da su dva njena humanitarna radnika poginula u napadu ruskih dronova na grad Berislav u južnom ukrajinskom region Hersonu.

-Rusko varvarstvo ciljalo je civile u Ukrajini. Dva francuska humanitarna radnika platila su svojim životom za saradnju sa ukrajinskim narodom, troje je povrijeđeno - napisao je Sežorne u objavi na društvenoj mreži Iks, dodajući da će „Rusija morati da odgovara za svoje zločine“.

Francuski predsjednik Emanuel Makron jučerašnji napad u oblasti Herson, u kome su stradala dva francuska humanitarna radnika, nazvao je “kukavičkim i sramotnim činom”, prenosi Rojters.

-Moja podrška ide svim volonterima koji pomažu druge nacije - dodao je Makron. Prethodno je guverner Hersona Oleksander Prokudin na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram prenio da su u ruskom napadu na grad Berislav stradala dva francuska državljana, dok su ranjena tri pripadnika druge nacionalnosti.

Berislav se nalazi na zapadnoj obali reke Dnjepar u hersonskoj oblasti, koji su ruske snage napustile krajem 2022. godine.

Peskov : Moskva nije primila zahtjev Kijeva za prenošenje tijela stradalih zarobljenika

Administracija ruskog predsjednika Vladimira Putina nije primila zahtjev Kijeva za prenošenje tijela zarobljenika koji su poginuli prilikom obaranja “iljušina” iznad Belgorodske oblasti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Administracija nije primila nikakav zahtjev u tom smislu - istakao je Peskov za “Sputnjik”.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je 31. januara da je istragom utvrđeno da je avion “Il-76” oboren američkim sistemom “patriota”.

Analizom posmrtnih ostataka utvrđeno je da je nakon obaranja aviona “Il-76” poginulo šest članova posade, tri vojna policajca i 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika, a istražioci su identifikovali žrtve, saopštio je juče ruski Istražni komitet.

Kijev: Rusija tokom noći izvela novi masovni udar dronovima, Krivi Rog bez struje

Rusija je tokom noći izvela novi masovni napad bespilotnim letjelicama na južne i centralne regione Ukrajine.

U Krivom Rogu u napadu je oštećena trafostanica, zbog čega su domaćinstva i industrijski potrošači u gradu bez struje.

Trenutno je bez struje 40.000 potrošača, navodi Unian.

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je da su ruske snage tokom noći napale Ukrajinu sa 24 jurišna drona Šahed-136/131, a da je ukrajinska PVO uništila 11 dronova.

Najmanje sedam ruskih udarnih dronova promašilo je ciljeve, navedeno je u saopštenju, prenosi Ukrinform.

Ukrajinska vojska saopštila je da se posljedice napada još utvrđuju na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana