Peskov: Kijev mora da prihvati novu realnost ma koliko bolna bila

Srna
Peskov: Kijev mora da prihvati novu realnost ma koliko bolna bila

MOSKVA - Rusija preferira mirno rješenje ukrajinskog sukoba, a ukoliko druga strana to ne prihvata onda će specijalna vojna operacija biti nastavljena, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

-Ukrajina je mogla da traži mirno rješenje uz manju cijenu, ali to nije uspjela u martu 2022. godine. Učestvovanje u sličnim razgovorima kao 2022. godine sada je sasvim druga priča i kijevski režim će morati da prihvati ovu novu realnost, ma koliko bolna bila - rekao je Peskov.

Govoreći o početku specijalne vojne operacije, Peskov je rekao da je to bila “ekstremna mjera” sprovedena nakon što je isključena mogućnost bilo kakvog razgovora o ruskim legitimnim zabrinutostima.

-Za nas je najvažnije da postignemo svoje ciljeve, po mogućnosti mirnim putem. Ako druga strana ne prihvata taj miran način, onda će se specijalna vojna operacija nastaviti - rekao je Peskov u intervjuu za rusku televizijsku stanicu “Rusija-1”.

Prema njegovim riječima, ciljevi ruske specijalne vojne operacije bili su relevantni i prije nego što je pokrenuta u februaru 2022. godine.

Peskov je podsjetio da je ruski predsjednik Vladimir Putin u više navrata sugerisao da se relevantne zabrinutosti Moskve rješavaju kroz dijalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana