Peskov kaže da je ministarstvo odbrane adresa za pitanje o Surovikinu

GS
Peskov kaže da je ministarstvo odbrane adresa za pitanje o Surovikinu

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, odgovarajući na pitanja novinara o tome gdje se nalazi general Sergej Surovikin, preporučio da se kontaktira ministarstvo odbrane, napominjući da predsjednik Rusije Vladimir Putin, kao vrhovni komandant, sarađuje sa ministrom odbrane i sa načelnikom Generalštaba.

- Preporučujem da kontaktirate ministarstvo odbrane - rekao je Peskov, prenosi RIA.

Na pitanje da li se zna gdje se Surovikin sada nalazi i da li Kremlj može da potvrdi izvještaje o hapšenju, on je naglasio da nema šta da kaže pored onoga što je već rečeno na ovu temu, javlja Tanjug.

- Što se tiče svih strukturnih jedinica u okviru ministarstva, molim vas da kontaktirate ministarstvo - naveo je Peskov.

Od završetka neuspjele pobune paravojne grupe “Vagner”, Surovikin, koji je zamenik komandanta ruskih snaga u Ukrajini, nije se pojavljivao u javnosti.

On je posljednji put viđen za vikend kada se pojavio na video-snimku na kojem je apelovao da se zaustavi marš ka Moskvi.

Prethodno je “Njujork tajms” objavio da je Surovikin unaprijed znao za pobunu, kao i da ruske vlasti provjeravaju da li je on bio saučesnik, dok je portal “Moskou Tajms” objavio da je Surovikin uhapšen.

           

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana