Peskov: I ako pobijedi na izborima Tramp nema čarobni štapić

Tanjug
Peskov: I ako pobijedi na izborima Tramp nema čarobni štapić

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas u razgovoru sa voditeljem emisije Kremlj Pavlom Zarubinom da sumnja da Donald Tramp, ako bude izabran za predsjednika Sjedinjenih Država, ima čarobni štapić da riješi ukrajinski sukob u roku od 24 sata.

-Mislim da ne postoji čarobni štapić da se bilo šta uradi u roku od 24 sata. Čak ako i pretpostavimo da sledeći predsjednik SAD tokom svog inauguracionog obraćanja da izjavu da se SAD zalažu za mir i zbog toga prekidaju podršku Ukrajini, zaustavljaju sve programe vojne pomoći i pozivaju dijve strane da sjednu za pregovarački sto, u nečijim glavama se neće ništa promijeniti, posebno ne u Kijevu - rekao je Peskov, prenosi TASS.

Tramp je više puta obećavao da će riješiti ukrajinski sukob i prije svoje inauguracije i napomenuo je da će, ukoliko pobijedi na izborima, odmah lično pozvati ruskog lidera Vladimira Putina i aktuelnog predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da počnu pregovore.

-Ovo bi moglo da se zamisli samo hipotetički. To je prije nešto iz domena fantazije - rekao je portparol ruskog predsjednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana