Peskov: Ekstremno neodgovorna izjava Ostina

SRNA
Peskov: Ekstremno neodgovorna izjava Ostina

MOSKVA - Ministar odbrane SAD Lojd Ostin iznio je ekstremno neodgovornu izjavu o mogućnosti direktnog sukoba NATO-a i Rusije u slučaju poraza Ukrajine, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"To je samo još jedna od ekstremno neodgovornih izjava koje smo čuli u posljednjim danima. Čujemo ekstremno ekstremno neodgovorne izjave iz brojnih evropskih prijestonica, a sada one dolaze i preko okeana. Te izjave vode ka daljoj eskalaciji tenzija, iako jedva da je ostao bilo kakav prostor za eskalaciju", naveo je Peskov.

Prema njegovim riječima, najvažnije je to da takve izjave de fakto pokazuju pogled Alijanse na svijet, pošto NATO smatra Ukrajinu svojom teritorijom, javio je TASS.

"To još jednom pokazuje apsolutnu ispravnost postupaka Rusije, kao i ispravnost i opravdanost specijalne vojne operacije", naglasio je Peskov.

Na pitanje da li izjave Ostina znače da neće biti pregovora o strateškoj stabilnosti između Rusije i SAD, Peskov je napomenuo da Ostin nije pomenuo bilo šta u vezi s tim pitanjem.

Ostin je ranije izrazio uvjerenje da će se "NATO boriti protiv Rusije" u slučaju poraza Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana