Peking: Dvanaest uhapšeno zbog požara, uključujući direktora bolnice

Tanjug
Foto: Tanjug

PEKING - Dvanaest osoba, uključujući direktora bolnice, uhapšeno je nakon požara u bolnici "Čangfeng" u Pekingu, koji je odnio 29 života, javila je danas Sinhua.

Požar, koji je izbio u utorak u toj bolnici, ugašen je, rečeno je na konferenciji za novinare gradskih vlasti kineske prestonice.

Timovi hitne pomoći prvi put su dobili vijest nešto prije 13:00 sati po lokalnom vremenu (7:00 sati jutros po srednjoevropskom) da je izbio požar u bolnici u okrugu Fengtai, objavio je "Peking dejli".

Vatra je ugašena oko pola sata kasnije, a spasilački napori su nastavljeni još dva sata. Do tada je evakuisano 71 pacijent.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci ljudi koji sjede na spoljašnjim klima uređajima, dok su se neki, uz pomoć užeta, skakali sa zgrade.

Najviši gradski zvaničnici posjetili su bolnicu ubrzo nakon požara, a gradski partijski sekretar Jin Li obećao je da će "brzo identifikovati uzrok nesreće i pozvati relevantna lica na odgovornost".

Prve provjere su pokazale da je požar, koji je najviše zahvatio krilo za kritično bolesne pacijente, izazvan korišćenjem zapaljive boje na odjeljenju u renoviranju.

To je najsmrtonosniji požar u Pekingu od 2002. godine, kada je vatra u jednom internet kafeu ubila 25 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana