Patrušev: Zapadne službe su stvorile skoro sve velike terorističke grupe

Tanjug
Foto: RG.ru

MOSKVA - Skoro sve aktuelne velike terorističke grupe su stvorene, snabdjevane i finansirane od strane specijalnih službi koje sprovode odluke zapadnih zemalja, izjavio je danas sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike (BRIKS) u Johanesburgu, piše „Ruska gazeta“.

Petrušev je ocijenio da je terorizam „kakav postoji danas, oruđe za direktno promovisanje uticaja SAD i njihovih satelita“, prenosi TASS.

Prema njgovim riječima zvanična Moskva smatra da su zajednički napori u borbi protiv terorizma jedna od prioritetnih oblasti saradnje unutar BRIKS-a.

Patrušev je naglasio da se Moskva protivi politizaciji međunarodne antiterorističke saradnje i primjeni dvostrukih standarda u ovoj oblasti. On je istakao da borba protiv terorizma mora biti zasnovana na univerzalnim normama i principima međunarodnog prava.

Ranije je Savjet bezbjednosti Rusije saopštio je da je kontrateroristička saradnja prioritetni pravac BRIKS-a.

U saopštenju je navedeno da se planira niz aktivnosti za osiguranje bezbjednosti u oblasti korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija, sprečavanje korištenja interneta od strane terorista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana