Patrušev: Tragovi terorističkog napada vode ka ukrajinskim obavještajnim službama

Srna
Foto: Agencije

ASTANA - Tragovi terorističkog napada na koncertnu dvoranu "Krokus siti hol" mogu se pratiti do ukrajinskih specijalnih službi i veoma dobro je poznato da je Kijev u potpunosti pod kontrolom Amerike, rekao je danas sekretar ruskog Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev.

"Pokušavaju da nam nametnu da teroristički napad nije izvršio režim iz Kijeva već pristalice radikalne islamske ideologije po mogućnosti članovi avganistanskog ogranka `Islamske države`. Međutim, daleko je važnije brzo utvrditi ko je planer i sponzor ovog užasnog zločina", naglasio je Patrušev na 19. godišnjem sastanku zvaničnika bezbjednosnih službi članica Šangajske organizacije za saradnju.

Prema njegovim riječima, tragovi vode ka ukrajinskim obavještajnim službama.

On je naglasio da treba imati i na umu da je Vašington tvorac "Islamske države", "Al Kaide" i drugih terorističkih grupa, prenosi ruska novinska agencija Tas.

Patrušev je podsjetio da su izvršioci napada na "Krokus siti hol" i njihovi saučesnici uhapšeni nakon što su pokušali da pređu rusku granicu, gdje im je ukrajinska strana osigurala prostor za bjekstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana