Patrušev: Izjave Makrona posljedica neuspjeha ukrajinske kontraofanzive

SRNA
Patrušev: Izjave Makrona posljedica neuspjeha ukrajinske kontraofanzive

MAGAS- Sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev pripisao je izjavu predsjednika Francuske Emanuela Makrona u vezi sa sljanjem NATO snaga u Ukrajinu neuspjehu ukrajinske kontraofanzive i uspješnim akcijama ruske vojske tokom specijalne vojne operacije.

On je na sastanku u gradu Magasu o pitanjima državne bezbjednosti u regijama Sjevernokavkasnog federalnog okruga izjavio da kolektivni Zapad pokušava da nastavi sprovođenje svojih nerealnih planova za nanošenje strateškog poraza Rusiji u Ukrajini koristeći "neonacistički teroristički režim", te da Zapad, nastavkom pružanja velike vojne i vojno-tehničke podrške, zapravo učestvuje u oružanom sukobu.

"U vezi sa neuspjehom ukrajinske kontraofanzive i uspješnim akcijama Oružanih snaga Rusije, francuski predsjednik Makron, nakon konferencije o Ukrajini u Parizu 26. februara, nije isključio mogućnost slanja vojnih kontigenata Alijanse u Ukrajinu. On je rekao da zapadne zemlje namjeravaju da učine sve što je neophodno da se spriječi pobjeda Rusije u Ukrajini", istakao je Patrušev.

Patrušev je podsjetio da je američki ministar odbrane Lojd Ostin tokom saslušanja u Kongresu SAD izrazio uvjerenje da će NATO ući u rat sa Rusijom ako Ukrajina izgubi, javio je TASS.

"Ruski predsjednik /Vladimir Putin/ je u poruci Federalnoj skupštini Ruske Federacije podsjetio na sudbinu svih onih koji su slali svoje kontigente u našu zemlju i upozorio da bi sada posljedice po potencijalne uljeze bile dosta tragičnije i da Rusija posjeduje oružje koje može da pogodi mete na njihovim teritorijama", dodao je Patrušev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana