Pas kod Hrvata u Njemačkoj nanjušio veću količinu droga

GS
Pas kod Hrvata u Njemačkoj nanjušio veću količinu droga

BIELEFELD - Kod državljanina Republike Hrvatske (18) pas njemačke carine je nanjušio veću količinu droga. Droga je zaplijenjena, a 18-godišnji hrvatski državljanin privremeno je uhapšen, navela je njemačka policija.

Carinski službenici su u glavnoj carinskoj kancelariji Bielefeld odabrali autobus koji je dolazio iz Holandije za pregled. Autobus su isključili iz prometa na auto-putu, prenose Nezavisne novine.

U prtljagu nije ništa pronađeno. Osim dvojice vozača, u autobusu je bilo ukupno 25 putnika. Sve prtljage i putnike prekontrolisao je carinski pas Skadi, koji može lako otkriti prisutnost droge.

Nakon kratkog vremena Skadi je osjetila miris i pokazala na komad prtljaga koji je pripadao muškom putniku. U prtljazi koja je pripadala muškarcu ništa nije pronađeno.

Tokom naknadnog fizičkog pretresa policajci su u torbici skrivenoj ispod odjeće i hlača koje je nosio pronašli 100 grama hašiša, 10 grama kokaina i 311 tableta ekstazija.

- Droga je zaplijenjena, a 18-godišnji hrvatski državljanin privremeno je uhapšen.Trenutno se nalazi u pritvoru. Carinska istražna kontrola u Hanoferu sprovodi dalje istrage u ime kancelarije javnog tužioca u Bjelefeldu - navela je njemačka policija u svom saopštenju, prenosi “Feniks Magazin”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana