Pariz spreman za Čarlsa Trećeg

Srna
Pariz spreman za Čarlsa Trećeg

PARIZ - Francuska je spremna da dočeka britanskog kralja Čarlsa Trećeg tokom njegove državne posjete uprkos demonstracijama protiv penzionih reformi, izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin.

. "Izuzetno smo fokusirani. Spremni smo da ga dočekamo u odličnim uslovima", rekao je Darmanin za televiziju "CNjuz".

Izvor iz Bakingemske palate istakao je ranije ove sedmice da bi protesti mogli uticati na logistiku posjete. Ovo je prva posjeta Čarlsa Trećeg od kako je postao kralj. Agencija AFP javila je ranije da su se radnici javnog sektora odgovorni za pružanje crvenog tepiha i isticanje zastava kao dobrodošlicu državnicima u Francuskoj pridružili protestima zbog penzione reforme.

Radnici Nacionalne manufakture za izradu namještaja i tepiha stupili su juče u štrajk. U međuvremenu, Francuska se sprema da dočeka Čarlsa Trećeg i njegovu suprugu Kamilu u nedjelju, 26. marta.

"Svi mi znamo da se Francuska sprema da ugosti kralja Engleske ovog vikenda i tražiće naše usluge će tražiti.

Mi kažemo - to nema nikakve veze sa protokolom, to će biti bez nas!" saopštio je sindikat radnika u kulturu CGT. CGT je saopštio da njihovi članovi više neće obezbjeđivati "namještaj, crvene tepihe ili isticati zastave" i dodao da se članovi solidarišu sa radnicima iz oblasti kulture u Velikoj Britaniji, koji su u štrajku zahtijevajući veće plate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana