Paprene cijene ispraznile hotele u Parizu

GS
Paprene cijene ispraznile hotele u Parizu

Pariz je tokom Olimpijskih igara pripremio gotovo 280.000 soba, ali mnoge od njih neće dočekati goste. Prvi razlog su bile astronomske cijene koje su hotelijeri u međuvremenu spustili, ali očigledno nedovoljno.

Poređenja radi, tokom Olimpijade u Londonu kapaciteti su bili popunjeni 90 odsto, što je u Parizu makar u ovom trenutku nezamislivo. Posjetom nisu zadovoljni ni ugostitelji.

Ruta koja je bila rezervisana za defile sportista, ponovo je prohodna za sve brodove. Otvoreni su mostovi, obala Sene krcata, ali nisu restorani koji su bili ograđeni zbog ceremonije otvaranja Olimpijskih igara.

Ne otvaramo ni danas. Teško je, jer smo bili zatvoreni cijele sedmice zbog mjera bezbjednosti, trpimo velike gubitke, ali razumemo, početak Olimpijskih igara je bio istorijski momenat", kaže Zoi, menadžerka restorana na Seni.
Taj momenat uživo su pratili brojni gosti francuske prijestonice.

Tokom najvećeg sportskog spektakla na planeti, Pariz je očekivao 15 miliona turista. Opravdano za grad koji se smatra turističkom destinacijom broj jedan na svijetu. Ipak, već prvi dani Olimpijskih igara pokazuju da je taj cilj nedostižan.

Ugostitelji su zadržali cijene, kažu oni sa kojima je razgovarala novinarka RTS-a. Gradski prevoz je dvostruko skuplji, a cijene smještaja dostigle su rekord.

"Prošle godine sam rezervisao apartman za 100 evra dnevno, vrlo lijep stan sa parkingom, sada to nije moguće", kaže jedan turista.

Oni koji su ranije rezervisali, kažu da su imali sreće, jer su platili po redovnoj cijeni.

Jedna Amerikanka iz Čikaga kaže da je već naviknuta na visoke cijene i troškove.

A hotelijeri su navikli da tokom ljeta nemaju praznih kreveta. Ovo ljeto ih je razočaralo. Lošiju sezonu ne pamti hotel u centru Pariza sa pogledom na Trijumfalnu kapiju, gdje su cijene noćenja od 300 do 600 evra. Vlasnici kažu da nisu dostigli ni polovinu prošlogodišnjeg prihoda, piše RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana