Papa poslije izlaska iz bolnice pozdravio okupljene na Trgu Svetog Petra

Tanjug
Papa poslije izlaska iz bolnice pozdravio okupljene na Trgu Svetog Petra

VATIKAN - Papa Franjo nastavio je danas, dva dana nakon izlaska iz bolnice, nedjeljni običaj pozdravljanja javnosti na Trgu Svetog Petra, izražavajući zahvalnost za utjehu koju je dobio nakon operacije.

Franjo (86) je okupljenima, koji su uzvikivali: „Živio papa!” zahvalio na „naklonosti, pažnji i prijateljstvu”, kao i na molitvama tokom boravka u bolnici gdje je 7. juna operisao stomačnu herniju.

-Ova ljudska i duhovna bliskost za mene je bila velika pomoć i utjeha - rekao je Franjo pred oko 15.000 ljudi na trgu. Papa je podsjetio da se u utorak obilježava Svjetski dan izbeglica, i istakao da „sa velikom tugom razmišlja o žrtvama brodoloma na obali Grčke”, u kojem je poginulo najmanje 78 migranata od 750, koliko se vjeruje da ih je bilo na brodu.

Papa je tokom obraćanja povremeno zvučao pomalo bez daha i promuklo, ali je dosta gestikulirao rukama i očigledno je izgledao srećno što se vratio svojoj rutini, navodi AP. Papa je zbog tročasovne operacije pod opštom anestezijom bio primoran da preskoči pojavljivanje u nedjelju 11. juna.

Ljekari su mu savjetovali miruje koliko god je to moguće kada nastavi poslove u Vatikanu. Kako je saopštio Vatikan, Franjo cće u utorak primiti brazilskog predsjednika Inasija Luiza Lulu da Silvu, ali neće voditi opštu audijenciju na Trgu Svetog Petra u sredu.

Početkom avgusta papa Franjo cće posjetiti Portugaliju, a krajem tog mjeseca trebalo bi da postane prvi papa koji dolazi u posjetu Mongoliji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana