Papa možda poslije deset godina u posjeti Argentini

Tanjug
Papa možda poslije deset godina u posjeti Argentini

RIM - Papa Franjo izjavio je danas da narod Argentine pati i da se nada da će u drugoj polovini godine moći da se vrati u svoju domovinu prvi put od kako je postao papa prije jedni deceniji.

-Da, zabrinut sam jer ljudi mnogo pate. To je težak trenutak za zemlju - rekao je papa odgovarajući na pitanje o situaciji u Argentini u intervjuu za italijansku televiziju Kanal 9.

Ranije ove sedmice iz kancelarije argentinskog predsjednika Havijera Mileija saopšteno je da je predsjednik pozvao 87-godišnjeg Franju u posjetu, nakon čega je papa rekao da su se ''neke stvari promijenile''.

-Postoji mogućnost putovanja u drugom dijelu godine. Došlo je do promjene vlasti, ima nekih novih stvari - rekao je papa.

On je rekao da će eventualni put u Argentinu biti održan poslije avgusta, kada planira da posjeti neke zemlje u Polineziji.

- Poslije toga, put u Argentinu, ako bude moguće, ali bih volio da idem. Prošlo je 10 godina. Mislim da mogu da idem' - rekao je papa.

Prije nego što je odlučio da se kandiduje za predsjednika,  Milej, nekadašnji TV komentator, papu je nazivao ''imbecilom koji brani socijalnu pravdu'' i ''predstavnikom zla na Zemlji'', navodi Rojters.

U septembru prošle godine su sveštenici iz siromašnih okruga u Buenos Ajresu, rodnom mjestu pape i gdje je on takođe bio nadbiskup, održali misu u odbranu Franje i osudili Milejeve napade na njega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana