Papa Franjo govorio o legalizaciji droga

Tanjug
Papa Franjo govorio o legalizaciji droga

VATIKAN - Papa Franja izjasnio se danas protiv legalizacije droge i proglasio trgovce drogom "ubicama", istovremeno uputivši apel da se pruži pomoć i podrška zavisnicima.

"Smanjenje zavisnosti od droga se ne postiže liberalizacijom upotrebe droga – ovo je iluzija – kao što je predloženo ili već sprovedeno u nekim zemljama", rekao je papa okupljenima na Trgu Svetog Petra na svojoj nedeljnoj audijenciji.

On je u obraćanju povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama koji se danas obilježava rekao i da treba imati na umu da svaki zavisnik ima jedinstvenu ličnu priču i da mora da se sasluša, razume, voli i, koliko je to moguće, leči i pročišćava.

U svom obraćanju papa nije pravio razliku između takozvanih lakih droga kao što je marihuana, koja je legalizovana za rekreativnu upotrebu u nekoliko zemalja i nekim američkim državama, i "teških" droga kao što su heroin i kokain, prenosi Rojters.

"Ne možemo zanemariti zle namere i postupke narko-dilera i trgovaca. Oni su ubice", dodao je papa.

Papa koji je rođen u Argentini, takođe je osudio "razorni uticaj" proizvodnje droge na životnu sredinu, rekavši da je on "sve očigledniji, na primer, u regionu Amazona" u Latinskoj Americi, navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana