Palestinci okrivili Ameriku za masovna ubistva u Gazi

SRNA
Palestinci okrivili Ameriku za masovna ubistva u Gazi

BEJRUT - Sjedinjene Države su saučesnici u masovnom ubistvu Palestinaca u Gazi jer su Izraelu obezbijedili finansijsku i vojnu pomoć, rekao je portparol palestinskog predsjednika Nabil Abu Rudeine.

"Američka administracija snosi odgovornost zbog vojne, finansijske i političke podrške okupatora Izraela", rekao je on.

On je dodao da američka administracija mora da prekine slijepu podršku Izraelu, zbog koje je poginulo na hiljade žena, djece i staraca.

Rudeine je pozvao SAD da odmah stanu na kraj izraelskoj agresiji na Palestince.

Smrtonosni vazdušni napad na školu u Gazi uslijedio je nakon izvještaja da će SAD "otključati" dodatnih 3,5 milijardi dolara vojnog finansiranja za Izrael.

Neimenovani portparol Stejt departmenta rekao je ranije medijima da administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena planira da izdvoji dodatnih 3,5 milijardi dolara za finansiranje Izraela za kupovinu oružja proizvedenog u SAD zbog straha od mogućeg uzvratnog napada Irana.

Ovo je dio paketa strane vojne pomoći, vrijednog 14,1 milijardi dolara, koji je Kongres odobrio u aprilu.

Ranije danas izraelske odbrambene snage saopštile su da su gađale školu u Gazi jer su u njoj locirani borci Hamasa. Najmanje 100 ljudi, uključujući žene, djecu i mladiće, navodno je ubijeno, a desetine drugih ranjeno u ovom bombardovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana