Palestinac se velikom brzinom zabio u izraelski oklopnjak, vozač poginuo (VIDEO)

G.S.
Foto: Skrinšot

NABLUS - Vozač Palestinac se juče velikom brzinom zakucao u parkirano oklopno vozilo na Zapadnoj obali, saopštila je izraelska policija.

Palestinac (27) iz okoline Nablusa, je poginuo, dok niko od policajaca nije povrijeđen.

Snimak sigurnosnih kamera pokazao je kako automobil juri prema oklopnom vozilu i policijskom patrolnom automobilu, dok nekoliko policajaca stoji pored.

Neposredno prije nego što se automobil zakucao u oklopno vozilo, policajac se naizgled nesvjesno sklonio i izbjegao smrt.

Incident se dogodio na saobraćajnici u blizini naselja Ofra na Zapadnoj obali. Istražuje se kao teroristički napad.

Inače, izraelske snage sigurnosti trenutno su u visokoj pripravnosti zbog straha da će Hamas pokušati izvesti terorističke napade kako bi osvetio svog ubijenog vođu Jahiju Sinvara, arhitekta masakra 7. oktobra.

Izraelci tvrde da su od 7. oktobra a prošle godine uhapsili oko 5.250 Palestinaca širom Zapadne obale, uključujući više od 2.050 onih koji su bili povezani s Hamasom. Prema ministarstvu zdravstva Palestinske samouprave, više od 716 Palestinaca sa Zapadne obale ubijeno je u tom periodu.

Izraelske obrambene snage (IDF) naglašavaju kako se u velikoj većini slučajeva radilo o naoružanim napadačima koji su ubijeni u razmjeni vatre, prenosi Indeks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana