Otpravnik poslova Irana u Parizu pozvan na razgovor zbog pogubljenja Akbarija

Tanjug
Otpravnik poslova Irana u Parizu pozvan na razgovor zbog pogubljenja Akbarija

PARIZ - Francuska ministarka spoljnih poslova Katrin Kolona pozvala je danas na razgovor otpravnika poslova Irana u Parizu zbog pogubljenja Alireze Akbarija, britansko-iranskog državljanina optuženog za špijunažu, navodi se u saopštenju francuskog Ministarstva spoljnih poslova, u kome je izraženo ogorčenje povodom ovog slučaja.

Otpravnik poslova Irana u Parizu je, takođe, upozoren da iransko kršenje međunarodnog prava u više navrata ne može ostati bez odgovora, posebno kada je riječ o postupanju prema stranim državljanima koje samovoljno hapsi, stoji u saopštenju, preneo je Rojters.

Iran je pogubio iransko-britanskog državljanina Alirezu Akbarija, osuđenog na smrtnu kaznu zbog špijunaže, izvestila je danas agencija Mizan. "Pogubljen je Alireza Akbari, osuđen na smrt pod optužbom za korupciju u zemlji i opsežnu akciju protiv unutrašnje i spoljne bezbjednosti države kroz špijunažu za obaveštajnu službu britanske vlade", saopštila je agencija Mizan.

Iranski državni mediji preneli su ranije da je Teheran osudio Akbarija na smrt pod optužbom da je špijunirao za Britaniju, a Vrhovni sud odbio je njegovu žalbu. (K

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana