Osuđena žena koja je gurnula trogodišnju djevojčicu na šine

Agencije
Foto: Ilustracija

Žena iz Oregona, Brijana Lejs Vorkman, proglašena je krivom nakon što je 28. decembra 2022. gurnula trogodišnju djevojčicu na šine.

Sudija okružnog suda okruga Multnomah Nan Voler naredio je da 33-godišnjakinja bude stavljena pod nadležnost Odbora za reviziju psihijatrijske bezbjednosti radi njege, starateljstva i liječenja u trajanju od najviše 10 godina. Ona će biti prevezena u državnu bolnicu Oregon.

U saopštenju se navodi da su "žrtva i njena porodica" prisustvovali izricanju presude i da se "raduju njihovom nastavku izliječenja".

Incident se dogodio na platformi u sjeveroistočnom Portlandu, Oregon. U vreme incidenta, Vorkmanova je bila navedena kao beskućnica i živjela je u Portlandu.

Okružno tužilaštvo je dobilo snimak video nadzora na kojem se vidi da Vorkmanova ustaje sa klupe i gura djevojčicu na šinu dok je stajala sa majkom i čekala voz, prenosi Srbija Danas.

Prema prethodnom saopštenju za medije, dijete je "sletjelo licem na metalnu šinu i kamenje prije nego što je brzo spašeno sa železničkih šina". Nakon incidenta, trogodišnjakinja je imala "mali crveni trag na čelu" i "jaku glavobolju", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana