Ostin upozorio da je opstanak Ukrajine u opasnosti

SRNA
Ostin upozorio da je opstanak Ukrajine u opasnosti

BERLIN- Američki ministar odbrane Lojd Ostin upozorio je da je opstanak Ukrajine u opasnosti i pokušao da uvjeri saveznike da su SAD privržene Kijevu i u vrijeme kada je Vašington ostao bez novca za dalje naoružavanje ukrajinskih snaga.

Predsjedavajući američkog Predstavničkog doma Majk Džonson, republikanac, do sada je odbijao da stavi na glasanje nacrt zakona koji bi obezbijedio dodatnih 60 milijardi dolara Ukrajinu, a Bijela kuća teško pronalazi načine da pošalje pomoć Kijevu.

Ostin je vodio mjesečni sastanak poznat kao Ukrajinska odbrambena kontakt grupa, koji se održava u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Njemačkoj. Učestvovalo je oko 50 zemalja koje su vojno podržale Ukrajinu.

"Danas je opstanak Ukrajine u opasnosti i bezbjednost Amerike je ugrožena", rekao je Ostin na konferenciji za novinare poslije sastanka.

On je izjavio da odlazi odavde "potpuno riješen da održi protok američke bezbjednosne pomoći i municije".

"To je pitanje opstanka i suvereniteta Ukrajine i pitanje časti i bezbjednosti za Ameriku", dodao je američki ministar odbrane.

Ostin, koji ove godine putuje prvi put od liječenja raka prostate, nije rekao na koji će način Vašington podržati Ukrajinu bez dodatnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana