Ostavio djecu u vrelom automobilu, pa otišao kod frizera

Agencije
Ostavio djecu u vrelom automobilu, pa otišao kod frizera

Sedmogodišnja djevojčica iz Velike Britanije i njena mlađa sestra ostavljene su u vrućem automobilu sa zatvorenim prozorima na Tenerifima.

Djevojčicu i jednogodišnju bebu navodno je 17. juna uočio zabrinuti mještanin, koji je rekao da je iznajmljeni bijeli automobil Folksvagen Polo bio parkiran na suncu ispred tržnog centra u Los Kristianosu.

Odlučio je da sačeka 15 minuta da se roditelji pojave, ali s obzirom na to da njima nije bilo ni traga, pozvao je policiju.

Policajci su nagovorili sedmogodišnjakinju da otključa vrata automobila gdje su pronašli jogurte i sokove, kao i dokumente muškarca za kojeg se vjeruje da je otac djevojčica.

Krenuli su da traže 38-godišnjaka po tržnom centru, a na kraju su ga pronašli u frizerskom salonu.

Ali, on je negirao da je otac djevojčica i rekao im da se ne zove kao čovjek kojeg traže.

S obzirom na to da nisu mogli da lociraju roditelje, policajci su obavijestili lokalno tužilaštvo, a do oca su došli tek uz pomoć rent-a-kar kompanije od koje je unajmio vozilo.

Vozačka dozvola i druge informacije potvrdile su da je muškarac s kojim je policija razgovarala u frizerskom salonu ipak otac djevojčica i da je lagao policajcima o svom identitetu.

Pobjegao nakon ispitivanja

Kada su se vratili u frizerski salon kako bi ga priveli, frizeri su ih obavijestili da je osumnjičeni pobjegao nedugo nakon ispitivanja.

Stvar se dodatno zakomplikovala kada je na mjesto događaja došao 35-godišnji Poljak i policiji rekao da je prijatelj oca djevojčica.

Tvrdio je da ga je muškarac zamolio da ih pokupi, ali su policajci odbili da puste djecu dok se njihovi roditelji u potpunosti ne identifikuju.

Policija je na kraju uspjela da uđe u trag majci djevojčica, 27-godišnjoj britanskoj turistkinji.

Ona je kontaktirana i došla je u tržni centar, gdje su službenici potvrdili njen identitet i predali joj djecu.

Policija je otvorila slučaj i pokušava da pronađe oca i uhapsi ga pod sumnjom da je napustio djecu, prenosi Dejli mejl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana